På väg genom Europa

Nu startar vi bilen på Wollmar Yxkullsgatan och kör ner till Nerja. Vi – det är katterna, jag vid ratten och massor av pärmar, böcker och en liten matsäck.

Starten skedde en fredag morgon och  sent söndag kväll var vi framme. Jag kunde inte gå. Allt snurrade. Några timmars paus här och där på något rastställe var allt jag hade unnat mig. Större delen av matsäcken fick kastas; jag hade ingen matlust på vägen. Oron för att kopplingen skulle braka ihop helt låg som en svart moln över bilen och mig hela vägen – jag satt och lyssnade efter minsta missljud kilometer efter kilometer.

Tack vare GPS:en hittade jag rätt i Lyons förvirrande trafikkaruseller men i Motril körde jag vilse och förlorade två timmar på små bygator och grusvägar. Katterna klagade. Bilen klagade. Jag försökte hålla en konstant fart på 90 eftersom bilen klagade minst då. Långtradarna körde om mig.

Jag har hittat en suverän verkstad här i Nerja som fixar med bilen. Förhoppningsvis ska hemfärden i maj bli lugnare. Jag tänker ta mer tid på mig, stanna oftare. Se lite av Europa.

Postad 30 augusti 2012 |